Η Πειρατία σκοτώνει την Μουσική ?

Προσπαθώντας να γράψω την γνώμη μου για το θέμα,έκανα μια αναζήτηση μήπως κάποιος άλλος έχει μιά πιο εμπεριστατομένη άποψη από εμένα.Ταυτιζόμενος με τα γραφόμενά του (και ομολογουμένος με την ικανότητά του στον γραπτό λόγο) αντιγράφω το άρθρο του Θεόδωρου Χατζηκώστα από το site: cineek .gr.

Η αλήθεια όμως ποτέ δεν είναι αυτό που βλέπουμε, παρά μια συνισταμένη γεγονότων. Γεγονότα που επιδεικτικά μας κρύβουν οι άγιοι της show biz, εκλιπαρώντας μας να αγοράσουμε το θείο αυθεντικό τους, προϊόν..

Για να μην χαρακτηρισθούμε γραφικοί?

Ξεκίνησα την συγγραφή διαφόρων άρθρων (Τρομοκρατία, πειρατεία κτλ..) διότι πίστευα και πιστεύω πως ο πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούσει όλη την αλήθεια. Μια αλήθεια που δεν μπορεί να δει στα νέα του γνωστού καναλιού-δισκογραφικής εταιρείας, ούτε στους διαδρόμους δημοσιογραφικών ομίλων. Και ναι, γνωρίζω πως ίσως χαρακτηρισθώ καλόβουλα ή μη, γραφικός και συγγραφέας συνωμοτικών σεναρίων. Αυτό το τελευταίο, νιώστε ελεύθεροι να το αποφασίσετε μόνοι σας, στο τέλος του άρθρου..

Γιατί η πειρατεία ΔΕΝ σκοτώνει την μουσική:

Να ένας καλός δεκάλογος (ή τέλος πάντων όσο βγει):

α) Διότι πειρατεία είχαμε από την εποχή της κασέτας πριν 2 δεκαετίες. Δεν είδα καμιά μουσική να πεθαίνει τότε – ούτε και τώρα..

β) Διότι η πειρατεία είναι ένα παρασιτικό φαινόμενο που έχει πολύ μικρή σχέση με τις πωλήσεις: Την εποχή που το “πειρατικό” napster ανθούσε, στην Αμερική οι πωλήσεις CD, είχαν αύξηση και αυτές.. Ψιλά γράμματα!

γ) Διότι μέσω της πειρατείας προωθούνται τραγουδιστές και συγκροτήματα. Κανείς δεν αγόρασε κάτι στα τυφλά, και η πειρατεία είναι προθάλαμος για μια νόμιμη αγορά..

δ) Διότι αυτό που θα αγοράσει κάποιος από τον “μαύρο” (συγνώμη για το σχόλιο – απλά είναι πλέον κομμάτι της καθομιλουμένης) μάλλον ποτέ δεν θα το αγόραζε αυθεντικό – άρα πάλι καλό κάνει στην σάπια μουσική βιομηχανία..

ε) Διότι όπως και να το κάνουμε, ακόμη και να ήταν τόσο “φονική” η πειρατεία, δεν θα σκότωνε την μουσική, αλλά τις μουσικές βιομηχανίες!! Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν πως η μουσική είσαι συνιφασμένη με τις φάμπρικές τους. Εσείς πιστεύετε πως αν κλείσουν το μαγαζάκι τους, θα σταματήσουν να τραγουδούν οι καλλιτέχνες και να λαλούν τα αηδόνια;;